22 september 2013
13:30

Hässelby SK

Referat: Bele Barkarby IF - Hässelby SK

Vi börjar få lite traditioner i samband med matcherna, SMS från Linder att han är sen och denna gång fick vi även jaga Johan A. En annan, i mitt tycke tveksam tradition, är att vi drar på oss ett straffslag. Nåväl, denna gång släppte jag in straffen men vi vann matchen, till skillnad mot förra matchen.

Lokalderby i västerort med Bele Legends som hemmalag, då väljer förbundet att spela matchen i Kallhäll av säkerhetsskäl.

Hökarna drar snabbt på sig en utvisning som vi inte kan förvalta och gör även första målet efter 4.14.
Jag vill dock hävda att vi är det bättre laget och med en viss metodik så kan vi med hjälp av Humble, Henke och Johan A gå till första periodvilan med ledning 3-1. Lennartsson valde dock att vila innan periodpausen med Hampus i seket. I pausen vräker Lycke ur sig några taktiska innebandytermer som a) jag inte förstår b) resten troligen glömt till nästa period.

I andra perioden ökar Johan A på till 4-1 och jag tänker att idag kan vi nog vinna även om jag släpper in några bollar. Lennartsson som är VD och van att hantera människor som drömmer på jobbet agerar och drar på sig straffutvisning. 4-2 och match igen? Nja, Jörneblad tackar för skjutsen genom en patenterad sargrusning följt av ett lika patenterat hårt dragskott i bortre klykan. Humble ökar på till 6-2 och Hökarna kan i slutet reducera till 6-3. Du var skymd, va? Jo...

Tredje perren blir till större delen mållös, mestadels beroende på att våra skott antingen går på målvakt, i virket eller utanför. Till slut blir Linder frispelad och kan iskallt lägga in den bakom Hässelbys keeper. Till slut får även Uffe utdelning och sätter 8-3 som blir vårt sista mål. Hässelby har inte på något sätt gett upp utan pressar galet, något som resulterar i 8-4 med 2 minuter kvar av matchen.

Lycke håller traditionsenligt tacktal, troligen Stockholms bästa och man kan nästan se Globen och Idrottsgalan framför sig.

Bra jobb idag gubbar och skönt att vara tillbaka på 0 i målskillnad.
Nu väntar bortamatch i Väsby på söndag 29/9 kl. 10:30 mot Centralvägens IBK.